Hrskavi zalogaji s razvijenim korama i telećim mlevenim mesom

30/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3002
"Zabava s prijateljima i duplo veselje s našim hrskavim zalogajima s razvijenim korama "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • mleveno meso - 600 g, fino mleveno (teleće)
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • peršun
  • sir - 100 g, narendan
  • maslinovo ulje - za mazanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

Upržimo mleveno meso u maslinovom ulju 5-6 minuta, dok ne promeni boju. Dodajemo luk i šargarepu, isečene na sitno i dinstamo dok mleveno meso ne upije svu tečnost i ne postane čvršće.

Začinimo solju, biberom i peršunom i sklonimo s ringle. Na kraju dodajemo sir, mešamo dobro i ostavimo da se ohladi.

Stavljamo kore na radnu površinu isečemo ih vertikalno na pet tračica, mažući svaku maslinovim uljem. Preklapamo na pola i stavljamo po malo od nadeva po dužini i uvijamo u rolnu.

Mažemo dobijeni zalogaj maslinovim uljem i zatvaramo otvor da se ne otvori. Na isti način pripremimo i ostale zalogaje. Poređamo ih u posudu za pečenje i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta dok ne dobiju lepu koricu.

Može da se servira s mlečnim ili pikantnim paradajz sosom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija