Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Mala pogača-ruža sa sirom i mladim lukom

Mala pogača-ruža sa sirom i mladim lukom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167946
Mala pogača-ruža sa sirom i mladim lukom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 6
31/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pogača je možda mala, ali je sa sirom, a najvažnije je da je srce veliko"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje / 200 ml /
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja, skoro puna
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • suvi kvasac - 7 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • nadev
  • sir - 150g
  • mladi luk - 1/2 veze, samo zeleni deo
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite glatko, srednje meko testo. Od njega napravite loptice. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite ih da odstoje 20 minuta. Od loptica razvucite oklagijom kore i isecite krugove prečnika 7 cm.

Na svaki krug stavite malo nadeva, presavijte ga i viljuškom spojite krajeve. Za sredinu napravite krug, koji presečete na 4 dela, ali ne i sredinu.

U sredinu kruga stavite nadev i 4 kraja sakupite u oblik ruže. Ovu ružu stavite u sredinu tepsije od 27 cm.

Oko ruže poređajte manje krugove koje ste presavili. Dobićete veliku ružu. Formiranu pogaču ostavite da odstoji oko20-30 minuta pokrivenu i na toplom mestu. Nakon toga je premažite žumancem, uljem i mlekom. Pecite je na 180 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: