Tradicionalna musaka sa začinima

07/06/2017
"Naučnici još uvek traže tajnu ukusne musake, a dok je oni traže, mi jedemo sa zadovoljstvom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se iseče na male kockice i stavlja u pleh.

U šerpu se stavlja maslac da se rastopi. U njega se dodaje sitno iseckan luk. Dinsta se dok ne porumeni. Nakon toga se dodaje mleveno meso, paradajz pire, so, aleva paprika i mirođija. Dinsta se još malo.

Ova smesa se sipa preko krompira i dodaje se voda. Peče se u rerni na 200 stepeni, dok voda ne ispari.

Sastojci za preliv se promešaju i stavljaju na vatru. Neprestano se meša, dok se ne zgusne.

Pleh se izvadi iz rerne, preliva se i vraća ponovo u rernu. Peče se dok ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija