Hrskav prženi patlidžan

01/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Hrskav prženi plavi patlidžan - za dušu, za prijatelje i za meze "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 019
  • Pregledi tokom meseca217
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oprati i naseći na kolutove. Svaki pažljivo posoliti, da ne bi bili mnogo slani. Tavu nagnuti i ostaviti je tako, da iz patlidžana isteče gorka voda. Posle kolutove osušiti salvetom.

Svaki kolut namazati brašnom i natapkati viljuškom.

Zagrejati ulje na tiganju i pržiti kolutove dok ne dobiju zlatnu boju. Ringla treba da bude jaja, jer, ukoliko je temperatura slaba, patlidžan će upiti mnogo ulja i biće mnogo mastan.

Gotov patlidžan stavljati na ubrus.

Servirati uz mirođiju.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti