Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Kolač sa sitnim sirom (vurdom) i keksom

Kolač sa sitnim sirom (vurdom) i keksom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Kolač sa sitnim sirom (vurdom) i keksom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 6
01/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
1
"Jedan poseban kolač za posebne ljude"

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g, čajni
  • sitan sir - 1/2 kg, neslan (ili vurda)
  • maslac - 80 - 100 g
  • pavlaka - 150 g, kisela
  • vanila - 2 kesice
  • šećer u prahu - pola šolje
  • jaja - 4 komada, sveža
  • brašno - 1 kašika
  • slatko - za mazanje
  • puslice - za ukras ili šećerne figure
* merne jedinice

Način pripreme

Keks napravimo na mrvice, tako što ga narendamo ili istucamo. Rastopimo maslac (80-100 g) i postepeno nalivamo u keks, da se dobro namasti i omekša. U odgovarajući kalup za tortu (prečnika 20 cm) stavimo papir za pečenje namazan maslacem.

Sipamo smesu od keksa i dobro pritisnemo, a odozgo možemo da stavimo plastičnu foliju i dlanom pritiskamo i formiramo koru od keksa i kada je gotova sklanjamo foliju.

U odvojenoj posudi pomešamo sitan sir (1/2 kg) sa kiselom pavlakom (250 g), vanilu (2 kesice), šećer u prahu (pola šolje), umućena sveža jaja (4 komada) i brašno (1 kašiku). Promešamo dobro i izlijemo dobijenu smesu na koru od keksa u kalupu za tortu.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 110 stepeni s vrelim vazduhom dok ne bude gotovo, krem od sitnog sira da se stegne ali da se ne prepeče - približno 2 sata. Gotov kolač izvadimo iz kalupa i namažemo slatkom. Ukrasimo puslicama ili šećernim figurama po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: