Mekana uvijena pogača sa semenkama

01/06/2017
"Traži se pravi masjtorija i dobar učitelj da napravite ovakvu aromatičnu i mekanu pogaču, ali je vredno truda "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano802
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 900 g
  • kvasac - 1 kocka
  • voda - 1 šolja, topla
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 1 šolja
  • semenke - miks
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi i dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Ostavite kvasac da naraste.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Razbijte jaja, odvajajući 1 žumance za mazanje. Dodajte kvasac i toplo mleko. Stavite so i ulje i zamesite meko testo. Pokrijte testo čistom krpom i ostavite na toplom da naraste.

Gotovo testo podelite na 4 lopte. Isteglite svaku loptu u fitilj. Namažite svaki fitilj uljem. Pospite po radnoj površini semenke i uvijte fitilje preko njih. Jedan fitilj uvijte u puža i stavite ga po sredini posude za pečenje u kojoj ćete peći.

Ostala tri fitilja upletite u pletenicu i uvijte oko puža. Namažite pogaču umućenim žumancem i pospite semenkama. Ostavite da ponovo naraste.

Ispecite u umerenoj rerni dok ne dobije zlatastu boju.

Gotovu pogaču poprskajte vodom i uvijte čistom krpom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija