Sečena pogača s maslacem

01/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3220
"Aromatična pogača za celu porodicu, jer oni zaslužuju najbolje "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 482
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejete kilogram brašna i napravite udubljenje, stavite so, kiselo mleko, ulje i sirće. Umutite jaja i dodajte.

Rastvorite kvasac u toplom svežem mleku, stavite šećer i ostavite da se aktivira. Počnite da mesite testo malo po malo dodajući kvasac dok ga brašno potpuno ne upije.

Mesite testo narenih petnaestak minuta dok se ne dobije glatko i elastično testo, koje se ne lepi za ruke. Pokrijte i ostavite na toplom sat vremena da naraste i uveća svoj obim.

Podelite testo na tri dela. Prvi deo ostavite najveći, drugi manji i treći najmanji. Uzmite najmanji deo formirajte loptu i stavite u posudu za pečenje podmazanu s malo maslaca.

Uzmite sledeći deo po veličini i razvijte u tanku pravougaonu koru, namažite je obilno maslacem i uvijte u rolat. Taj deo uvijte oko lopte u sredini posude. Uzmite nož i napravite blage razreze po rolatu s rastojanjem od dva centimetra jedan od drugog, tek toliko da se blago rastvori testo.

Uzmite i najveći deo, razvijte i njega u koru, namažite maslacem i uvijte u rolat. Njega stavite u preostali prostor u posudi uvijajući ga oko prethodnog rolata. Opet nožem napravite blage razreze po testu.

Namažite ostatkom maslaca i ostavite da naraste još 30 minuta. Pre pečenja umutite žumance, namažite celu pogaču, pospite susamom i stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni oko sat vremena dok ne dobije zlatastu boju.

slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija