Đuveč sa svinjskim mesom

08/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Pripremamo ovaj aromatičan đuveč samo za najdraže goste!"
Priprema50 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno230 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 075
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • pileće meso - 4 komada, fileti
  • krompir - 1 kg
  • paprika - 4 - 5 komada, pečena, crvena
  • grašak - 300 g
  • luk - 4 glavice
  • kačkavalj - 200 g
  • soja sos - 100 ml
  • so
  • ulje
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na krupno i zaprži blago u tiganju zajedno sa čubrom, soli i soja sosom.

Luk se iseče na krupne krugove. Kačkavalj se iseče na kockice, krompir na krupno i doda im se grašak.

Đuvečara se namaže. Na dno se stavi malo mesa, 2-3 pečene paprike, 2 pileća filea, pola luka i krompira s graškom i malo kačkavalja.

Pospe se sa malo soli i alevom paprikom. Nakon toga se stavi ostatak mesa, opet 2-3 paprike, 2 pileća fileta, luk, krompir s graškom.

Dolije se voda, tek toliko da prekrije namirnice. Peče se u rerni na 180 stepeni, dok se 15 minuta pre vađenja pospe ostatkom kačkavalja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija