Musaka od pirinča i tikvica

21/06/2017
"Prolećna vegetarijanska musaka sa tikvicama - servirajte sa kiselim mlekom i jedite sa uživanjem "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano623
  • Pregledi tokom meseca534
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvice, isecite na krugove, posolite ih i ocedite 10 minuta i ispržite u delu ugrejanog ulja.

U preostaloj masnoći izdinstajte 5-10 minuta rendani paradajz. Dodajte pirinač sa alevom paprikom, sipajte 1 šolju vode i posolite po ukusu.

Ostavite da vri, dok pirinač ne upije vodu, nakon toga pomešajte sa sitno iseckanim peršunom.

U pelh poređajte redom tikvice i pirinač, prelijte umućenim jajetom sa svežim mlekom i stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija