Kuvani đevreci

07/06/2017
"Klasični kuvani đevreci - koliko njih možete pojesti?"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 071
  • Pregledi tokom meseca103
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 pakovanje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 300 ml
  • med - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kvasac sa šećerom i mlakom vodom. Zamesite glatko i tvrdo testo od navedenih sastojaka i ostavite da nadođe.

Gotovo testo razvucite na debelu koru - oko 5 cm. Isecite čapom sa velikim okruglim grlom, a po sredini sa manjim kalupom napravite rupu. Preostalo testo se sakuplja, premesi i koristi za druge đevreke.

Stavite vodu sa medom da provri i unutra stavite đevreke. Kad isplivaju, kuvajte ih 4 minuta. Izvadite ih na rešetku da se ohlade.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju lepu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija