Ćufte od patlidžana

21/06/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Pržene ili pečene - vi odlučite, ali ih obavezno poslužite uz pivo!"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane i paprike ispecite na ringli ili u gril tiganju. Tako neće biti mnogo vodeni.

Ostavite da se ohlade i oljuštite ih. Za kratko ih stavite na ubrus. U činiju stavite sitno iseckane luk, mirođiju i beli luk.

Dodajte sitno iseckan patlidžan i papriku. Dodajte jaje, so po želji i promešajte.

Dodajte prezle sve dok ne dobijete gustu smesu. Smesu ostavite u frižider da odstoji 10 minuta.

U tiganju zagrejte malo ulja i kašikom uzimajte od smese. Blago pritisnite i pržite na tihoj vatri.

Kada se dobro isprže sa jedne strane, pomoću špatule okrenite i na drugu stranu. Ja sam ih poslužila sa sosom od belog luka.

Mogu se ispeći i u rerni!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija