Paprike punjene tikvicama, jajima i sirom

21/06/2017
"Čim napolju temperatura poraste, oslanjamo se na laganija jela, kao što su ove punjene paprike "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 299
  • Pregledi tokom meseca853
  • Pregledi tokom desmice365
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada, zelene
  • ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • sir - 150 g
  • tikvice - 1 - 2 komada
  • kačkavalj - 50 g za posipanje
  • peršun - 5 strukova svežeg
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se operu i iseku po sredini. Očistimo od semenki i ređamo dobijene polovine u pleh, namazan ulje.

U posudi se pomešaju mrvljeni sir, rendane tikvice, ali može i na kockice, i sitno iseckan peršun. Dobro se promeša viljuškom.

Kašikom se pune polovine paprike. Pečemo u ugrejanoj rerni dok ne budu gotove. Pred kraj ih možete izvaditi i dodati kačkavalj i ponovo vratiti da se zapeku.

Ukusno i letnje jelo.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti