Pohovane tikvice sa mirođijom i prelivom

21/06/2017
"Najlepše stvari u životu su osmesi dragih ljudi i pohovane tikvice sa mirođijom i belim lukom "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano306
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kružiće. Posolite ih i ostavite da se ocede.

Isecite mirođiju na sitno, bez drške. Umutite jaje sa 1 šoljom vode. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete gustu kašu. Stavite iseckanu mirođiju i promešajte.

Posopite svaki kolut tikvice u kašu i pržite u vrelom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju. Iscedite na ubrusu.

Luk sitno isecite i dodajte ga u kiselo mleko. Servirajte uz tikvice.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti