Pečeno jelo sa mlevenim mesom, tikvicama i paradajzom

21/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Prolećno pečeno jelo sa svežim povrćem - jer je život ukusan "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 621
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvice i isecite ih na veoma tanke kriške, posolite i ostavite sa strane.

U tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno iseckan luk dok ne dobije zlatastu boju, dodajte mleveno meso i mešajte da se pretvori u granule (zrna), posolite i pospite biberom po ukusu, pržite dok ne bude gotovo.

Isecite odvojeno paradajz na kriške, beli luk i peršun - na sitno. Umutite jaja sa pavlakom u glatku smesu, dodajte iseckani peršun i posolite po ukusu.

Sastojci su spremni, vreme je da ih poređate jelo.

U posudu za pečenje namazanu s malo ulja poređajte polovinu tikvica, preko njih ravnomerno rasporedite mleveno meso i pospite preko njega iseckani beli luk.

Poređajte drugu polovinu tikvica i na kraju naređajte red paradajza koji blago pospete s malo soli.

Prelijte gotovim prelivom i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40-45 minuta.

Probajte, veoma je jednostavno, ali i mnogo ukusno i sočno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija