Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips od tikvica za pivo

Čips od tikvica za pivo

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Čips od tikvica za pivo
Fotografije: Krasi Vangelov
1 / 4
22/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Čips od povrća od tikvica u koji ćete se zaljubiti, kao i vaše pivo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje i duguljaste
  • brašno - 1 i po šolja
  • začin od povrća - 2 kašike
  • origano - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice dobro i isecite ih tanko ljuštilicom za povrće, posolite s dva prstohvata soli, promešajte i ostavite sa strane da se ocedi voda sat vremena.

U čistu kesu sipajte brašno, malo soli i začina i dodajte oceđene tikvice, rastresite kesu energično, da se brašno zalepi za njih.

Zagrejte ulje i pripremite posudu s ledeno hladnom vodom. Svaku krišku potpapajte prvo u hladnu vodu i stavite je u zagrejano ulje, tako naređajte sve kriške jednu do druge da se ne zalepe.

Prženje čipsa ide mnogo brže od običnog prženja tikvica, zato se ne pomerajte od tiganja, pržite do željene preplanulosti.

Nakon što ih izvadite iz ulja, stavite ih na papir da upije suvišnu masnoću.

Ukusan i hrskav čips od tikvica, kako topao, tako i hladan, serviran s grčkim sosom ili dzadziki salatom i čašom piva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: