Lak kavijar

22/06/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Nemojte da mnogo mislite, već odmah stavite vino u frižider, jer bi bilo prava šteta da ovaj kavijar poslužite tek tako "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sitan sir (vurda) - 150 g, obran
  • kiselo mleko - 200 g /0.1%/
  • mlad luk - 1/2 veze
  • masline - 50 g, zelene, marinirane
  • losos - 30 g, dimljeni
  • limun - 1 komad
  • so - po želji
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće sitno iseckajte i ribu što sitinije, ali nemojte da pasirate, jer će se ukus promeniti.

U odgovarajućoj posudi prvo pomešajte sitan sir (vurdu) sa kiselim mlekom, a posle i sve ostale sastojke, uključujući i začine.

Dodajte i sok od limuna, koliko želite, ali vodite računa da ne bude kiselo, jer ukus limuna samo treba da se oseti /ja sam dodala 1 i po kašiku/.

Ostavite u frižider na pola sata i poslužite kad se ohladi.

Možete garnirari sa kriškama limuna i strukom sveže mirođije. Dobro se slaže sa integralnim hlebom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija