Prženice pohovane u kukuruznom brašnu bez jaja i mleka

04/06/2017
"Ako želite da probate ove raskošne prženice, moraćete ih pripremiti sami - naše vam nećemo dati "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 842
  • Pregledi tokom meseca283
  • Pregledi tokom desmice120
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • hleb - 3 komada, šireg hleba
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike, na vrh
  • pšenično brašno - 3 supene kašike, navrh tip 450
  • so - jedan prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 1 i 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomeašmo suve sastojke - kukuruzno brašno i pšenično brašno sa prstohvatom soli i jendnom kašičicom praška za pecivo. Dobro promešamo i u njih postepeno sipamo vodu i neprestano mešajući, pripremamo tečno testo.

Treba da bude gustine testa za palačinke i zato ako procenimo možemo sipati još brašna ili da sipamo vodu.

Kriške hleba isečemo kalupom u oblik kruga. Treba da bude bez kore. Potopimo hleb u smesu za pohovanje i pržimo sa obe strane.

Serviramo za doručak ili možemo koristit kao podlogu za neko jelo.

Kore od hleba možete iseći na zalogaje i ispržiti sa pripremljenom smesom (pola doze). Pohovane korice su idealan dodatak zelenoj salati.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija