Uvijena penjurlija sa šunkom i kačkavaljem

07/06/2017
"Kako god okrenete, veoma je ukusna!"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano647
  • Pregledi tokom meseca367
  • Pregledi tokom desmice30
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se umuti u mleku i sipa u brašno. Dodaju se i jaja, umuti se viljuškom i dodajemo rastopljen maslac. Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe 40 minuta na toplom.

Gotovo testo se razvuče na pravougaoanu koru, namaže se maslacem. Odozgo se posipa sitno iseckana šunka i rendani kačkavalj. Uvija se u labav rolat, da bi bilo vazduha i da se udvostruči.

Kalup za kuglof se namaže mašću i posipa brašnom, ali može i u pleh u sredini sa čašom. Stavlja se testo u kalup i krajevi se povežu.

Nožem ili makazama se naprave prorezi do dna pleha. Umuti se žumance i namažemo penjurliju i pospemo susamom i semenom maka. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stpeni dok ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija