Mekana pogača sa limunadom

25/06/2017
"Tajna ukusne i mekane pogače je otkrivena! U limunadi je! A sada je vreme da je podelite sa svim prijateljima "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano252
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice, sveži
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada (1 žumance se ostavlja za premazivanje)
  • ulje - 4 kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 200 g
  • limunada - 200 ml
  • voda - 100 ml mlaka
  • brašno - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša sa malo vode i jednom supenom kašikom brašna. U posebnu posudu se pomešaju jaje i belance drugog jajeta, kiselo mleko, so, ulje, sirće i limunada.

U dubokoj posudi se proseje brašno, pravi se udubljenje, sipa se kvasac i preostali sastojci. Zamesi se meko testo, pokriva se krpom i ostavlja da nadođe.

Testo se premesi ponovo i podeli na 18 jednakih delova. Svaki se oblikuje u lopticu i razvuče na koru, veličine tanjira.

Svaka kora se maže uljem i uvija u rolat. Uzimaju se po dva rolata i uviju se, uvija se u oblik puža i ređa u namazan pleh.

Tako oblikovana pogača se ostavlja da nadođe ponovo. Maže se umućenim žumancem i peče na 180 stepeni 45 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija