Bakina penjurlija

04/06/2017
"Jedna neverovatno ukusna penjurlija, koja će vas naterati da ustanete rano ujutru, da je probate dok je još topla "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano816
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml, mlako
  • kvasac - 1 kockica
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 1 i 1/2 pakovanja
  • brašno - koliko upije
  • sir - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u vodi sa 1-2 supene kašike brašna i malo šećera. Kad nadođe, dodaje se u bršano zajedno sa jajima, po 1 supena kašika soli i šećera i mlako sveže mleko. Zamesi se testo. Ostavljamo da nadođe.

Posle se podeli na tri jednaka dela. Svaki od njih se potapa u rastopljen maslac. Razvlači se.

Ređaju se tri dela jedno preko drugog. Između njih se stavlja mrvljeni sir. Uvija se u rolat i/ili se uvije.

Seče se na komade visine oko 5 cm. Komadi se ređaju u pleh, namazan uljem.

Peče se u rerni dok ne bude gotova.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija