Zapečeno jelo od tikvica i mlevenog mesa

05/06/2017
"Vadi se iz rerne da se blago ohladi i napadamo - neverovatan ukus, probajte!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 991
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se iseku na tanke trake ljuštilicom ili rukom. Pomešamo u posudi sitan sir i jaja, promeša se s prstohvatom bibera.

Mocarela se iskida na parčiće, kačkavalj se narenda na krupno rende. Zagreje se ulje u tiganju i propržimo sitno iseckan luk, dodaje se mleveno meso, so i biber.

Meša se da se pretvori u mrvice, sipamo paradajz bez kože, samleven u blenderu i kuvamo 10-15 minuta na umerenoj vatri. Na kraju se posiipa majčinom dušicom, bosiljkom, čenovima belog luka i sitno iseckanim svežim peršunom.

U posudu za pečenje sipamo malo paradajz sosa, poređamo trake tikvica, odozgo sitan sir s jajetom i parčićima mocarele. Preliva se sa još malo sosa i nastavljamo tako još jedan red tikvica, na kraju se završava sa sosom.

U tiganj nalijemo 120-150 ml vode da pokupi sos iz posude i sipamo u posudu za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Izvadi se, posipamo narendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu na još 5 minuta dok se kačkavalj ne isopi.

Vadi se da se blago ohladi i napadamo - neverovatan ukus, probajte!

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija