Punjene paprike s mlevenim mesom i pirinčem u belom sosu

25/06/2017
"Sigurni smo da i vi imate sopstveni recept za punjene paprike s mlevenim mesom i pirinčem, ali obavezno probajte i naš predlog - prijatno će vas iznenaditi "
Priprema30 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano390
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstamo luk u masnoći i dodajemo mu narendanu šargarepu, mleveno meso i pardajz. Kad namirnice omekšaju dodajemo i pirinač. Začinimo začinima i nalijemo 500 ml vode da nabubri pirinač.

Kad se sos zgusne i pirinač takođe omekša, sklanjamo nadev sa šporeta i raspodelimo ga u paprike. Zatvaramo ih parčićima krompira.

Ređamo ih u posudu za pečenje i dolivamo vodu koja treba da ih pokriva bar do polovine. Pečemo jelo u zagrejanoj rerni i kad voda provri, sklanjamo je, a paprike ostavimo u rerni dok im se ne formira korica.

U međuvremenu pravimo smesu od umućenih žumanaca i dve vrste mleka. U šerpi zagrejemo masnoću i porpržimo u njoj brašno. Nalivamo bujon od paprika i promešamo.

U tankom mlazu dodajemo i smesu s jajima, dok mešamo, da se sve zgusne. Na kraju dodajemo sosu začine i peršun. Serviramo ga uz gotove paprike.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija