Pastirska penjurlija sa prazilukom

06/06/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Čist vazduh, ukusna hrana i sagovornici koji su uvek tu da se slože sa tobom - eto to je tajna dugovečnosti pastira "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 struk
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 3/4 šolje
  • sir - 1 šolja, mrvljeni
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk očistite i prodinstajte ga sa 2-3 kašike ulja i prstohvatom soli. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U duboku činiju stavite jaja, ali odvojite jedno žumance za premazivanje na kraju. Posolite jednim prstohvatom soli i dodajte ulje, izmrvljen sir, kiselo mleko, dinstani praziluk i brašno sa praškom za pecivo.

Sve dobro promešajte, tako da dobijete meko testo. Ravnomerno ga rasporedite u nauljanoj tepsiji.

Umutite žumance sa nekoliko kapljica ulja i preko premažite penjurliju. Po želji, možete posipati i susamom. pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija