Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od brokolija sa heljdom

Ćuftice od brokolija sa heljdom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Ćuftice od brokolija sa heljdom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Jednistvene ćuftice - ukusne, zdrave i mnogo, mnogo, mnogo aromatične"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 400 g, zamrznut
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 30 g
  • parmezan - 25 g
  • kačkavalj - 25 g, narendan
  • so - po ukusu
  • ulje - za posipanje
  • heljda - 3 kašike, skuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se heljda, dobro se procedi. Brokoli se prelije s hladnom vodom i malo soli i kuvamo kratko dok ne omekša.

Procedi se, ispremeo hladnom vodom da sačuva boju i kačikom se pritiska da ostane suvo. Viljuškom se izgnječi na stinije parčiće.

Dodaje se jaje, parmezan, prezle, narendan kačkavalj, sitno iseckana pera mladog luka, skuvana i oceđena heljda i sve se dobro promeša.

Na kraju se dodaje malo soli prema ukusu. Kašikom se grebe smesa i rukama se formiraju ćuftice.

Poređaju se u posudu za pečenje na papir. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15 minuta i vade se u tanjir.

Serviramo s kečapom ili mlečnim sosom od belog luka. Za ljubitelje zdrave hrane sjajna večera - probajte, mnogo su ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti