Pogača neverovatnog ukusa

06/06/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Postoje pogače koje se ne mogu tako lako zaboraviti "
Priprema50 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano333
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • kravlje mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac - 30 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac razmutite sa malo tople vode. Kiselo i sveže mleko malo zagrejte. Isipajte ih u odgovarajuću posudu, pa dodajte šećer, so, 1 umućeno jaje, razmućen kvasac i 1/2 šolje ulja. Mesite sve dok ne dobijete srednje meko testo.

Neka odstoji na toplom mestu da naraste.

Kada je testo spremno, nemojte ga ponovo mesiti, već ga odmah podelite na 10 jednakih lopti. Pomoći varjače napravite duge pravougaonike debljine 1 cm, pa dobro premažite kravljim maslacem, uvijte tako da dobijete oblik fitilja i napravite čvoriće.

Poređajte ih u odgovarajuću tepsiju koju ste prethodno premazali maslacem. Kada ih poređate, čvoriće takođe premažite maslacem. Tepsiju stavite na toplo mesto da testo ponovo naraste.

Kada naraste, premažite jednim žumancetom i preko posipajte susam. Pogaču stavite u slabo zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni. kada se ispeče, pokrijte je mokrom krpom.




slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija