Ćureći bataci u rerni

25/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3687
"Majstori spremaju ćureće batake i ispadaju sjajni "
Priprema10 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno110 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 650
  • Pregledi tokom meseca711
  • Pregledi tokom desmice101
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se operu, osuše i pospu solju, biberom i alevom paprikom.

Namažu se sa svih strana senfom i stave u posudu za pečenje. Luk, beli luk i šargarepa se očiste, iseku na krupno i poređaju oko bataka.

Isečeno povrće se pospe solju, biberom i prstohvatom majčine dušice. Polije se s malo maslinovog ulja, nakon čega se dodaju pivo i voda.

Posuda se pokrije aluminijumskom folijom i stavi u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na oko sat i po.

Nakon što se ispeku, bataci se izvade iz posude, a povrće se zajedno sa tečnošću prebaci u šerpu. Bataci se vrate u posudu za pečenje zajedno s malo vode i maslinovog ulja i dopeku se da dobro porumene.

Povrće se pasira zajedno sa sosom, nakon čega im se doda kisela pavlaka.

Sos se dobro promeša i vrati u već zapečene batake. Jelo se servira s garnirungom po sopstvenom izboru i posuto svežim peršunom.

slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti