Tikvice sa pirinčem i pečurkama

06/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Kada su posna jela ovako ukusna, možemo početi sa postom i malo ranije "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano138
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 kom.
  • luk - 2 vezice mladog luka
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 3 kom.
  • pečurke - 200 g
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • mirođija - 1 vezica
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Na masnoći upržiti sitno naseckane tikvice, luk i pečurke. Dodati i opran pirinač.

Nakon 1-2 minuta posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati 3 šolje vode i univerzalni začin.

Kuvati dok se pirinač ne skuva. 10 minuta pre nego sklonite jelo sa vatre, dodati sitno naseckanu mirođiju i narendan paradajz, pa dokuvati.

Predivno posno jelo za Uskršnji post!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija