Domaća gozba sa ćufticama

06/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Ako ima ko da nam spremi, ručaćemo po dva puta "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano546
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu za ćuftice, stavljajući u posudu mleveno meso i začine. Isecite luk na sitno i operite pirinač. Stavite ih u posudu i pomešajte sve rukom u homogenu smesu.

Formirajte okrugle ćuftiće približno jednake veliče ne i stavite u podmazanu posudu za pečenje.

Očistite luk, šargarepu i krompir. Isecite ih na krupne parčiće i stavite ih u posudu oko ćuftica.

Sipajte 350 ml vode ili bujona od povrća, začinite solju i biberom i promešajte. Uključite rernu i zapecite 25 minuta na 180 stepeni.

U posudu stavite paradajz, začine i šećer. Iseckajte čen belog luka na sitno i dodajte ga u posudu. Ljuta paprika je po želji, možete da je ne dodajete.

Kad proće vreme pečenja izvadite posudu, okrenite ćuftice da se zapeku i s druge strane i sipajte začinjen paradajz. Promešajte pažljivo i vratite ponovo u rernu. Pecite još 20 minuta dok ne bude gotovo. Na kraju pospite svežim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija