Punjene mekike sa jajima i sirom

06/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Ukus ovih mekika je jedna od najdražih uspomena iz detinjstva "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 206
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 7 g, suvi
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • soda - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • nadev
  • sir - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih namirnica umesite lepo glatko testo, ali prvo aktivirajte kvasac. Pokrijte krpom i ostavite da naraste.

Umutite jaja sa izmrvljenim sirom. Podelite testo na male loptice, veličine manje jabuke.

Svaku lopticu razvucite sa svih strana i na polovini stavite nadev.

Pokrijte nadev drugom polovinom testa bez nadeva, pritisnite krajeve, kako se mekika ne bi otvorila tokom prženja i prstima malo podvijte krajeve da napravite šav.

Gotove mekike pržite u zagrejanom ulju sa obe strane do lepe zlatne boje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija