Panakota sa dve vrste čokolade i jagodama

06/06/2017
"Glasamo sa obe ruke za ovaj recept - troslojno iskušenje od čokolade i jagoda "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano707
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagode - 500 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • bela čokolada - 200g
  • crna čokolada - 200 g
  • želatin - 3 kesice (10 g svaka)
* merne jedinice

Način pripreme

Belu i crnu čokoladu istopite u mikrotalasnoj peći. U dve posebne posude sipajte po 200 ml svežeg mleka i slatke pavlake i ugrejte skoro do ključanja. Smese od mleka i pavlake dodajte u čokolade uz neprestano mešanje, trudeći se da dobijete glatke smese.

Jagode operite, očistite i ispasirajte.
Tri pakovanja želatina rastvorite u malo hladne vode u 3 kupice.

Pripremite standardni klaup za kuglof.

Dve kupice želatina rastopite u mikrotalasnoj pećnici i dodajte ih u smese od čokolade. Dobro promešajte.

Svaku smesu od čokolade podelite na 2 jednaka dela - otprilike po 300 ml.

Prvi deo sa crnom čokoladom sipajte u kalup za kuglof i stavite u zamrzivač na oko 15 minuta. Zatim sipajte belu čokoladu i ponovo vratite u zamrzivač na 15 minuta.

U međuvremenu istopite treću posudu sa želatinom i dodajte ga u smesu od jagoda, pa dobro promešajte.

Kada se i drugi sloj čokolade stegao, sipajte pire od jagoda i sve ponovo ide u zamrzivač na 25 minuta.

Nakon toga ponovo ide red na crnu čokoladu, zamrzivač, belu čokoladu i zamrzivač na po 15 minuta.

Na kraju, kolač stavite u frižider da se potpuno ohladi najmanje 4-5 sata.

Kada je panakota potpuno stegnuta, stavite kalup u šerpu sa vrućom vodom na 2-3 sekunde, a zatim kolač okrenite na tanjir.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija