Kaneloni od tikvica

25/06/2017
"Predjelo, uz koje će svi trenutci uz prijatelje biti nezaboravni "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 743
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvica - 430 g, velika
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 1 prstohvat
  • sirće - 2 kašike
  • za nadev
  • tikvica - 180 g
  • crni luk - 30 g
  • mladi beli luk - 2 struka, veći
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • maslac - 15 g
  • mirođija - po ukusu, suva
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odsecite krajeve tikvice i nasecite je na što možete tanje listiće. Najbolje je to napraviti mašinom za sečenje, ali možete i rukom, ako nemate mašinu. Izaberite tikvicu koja je prava, kako bi vam bilo lakše.

2. Stavite vodu da provri (količina da pokrije tikvice), dodajte 2 prstohvata soli, prstohvat šećera i sirće. Spustite tikvice u vodu i kuvajte ih oko 3-4 minuta, a nakon toga ih izvadite i ocedite. Ostavite ih da se prohlade, položene na kuhinjski ubrus, koji će skupiti višak tečnosti.

3. Dok se tikvice hlade, pripremite nadev. Beli luk i crni luk sitno iseckajte, a tikvicu iseckajte na male kockice (možete je oljuštiti, a može biti i sa korom).

4. Prodinstajte povrće u vrelom maslčinovom ulju sa maslaem i posolite. Čim povrće omekša i ispari tečnost, ubacite odjednom svo brašno. mešajte intenzivno 1-2 minute, dok se lagano ne zaprži i počne da miriše prijatno (ovo radite na umerenoj vatri).

5. Dolijte malo mleka i mešajte. Odmah će se pretvoriti u kašu. U još 2 puta dolijte preostalo mleko uz neprestano mešanje. Začinite i posolite i kuvajte još 5-8 minuta, uz neprestano mešanje. Treba da dobijete gust Bešamel sos, koji će poslužiti kao nadev. Ostavite ga da se prohladi i još malo zgusne.

6. Za pripremu kanelona biće vam potrebna providna folija. Veliki list rasprostrite na radnu površinu i preko folije poređajte listove tikvice, tako što prekrivate po malo prethodnu tikvicu sledećom.

7. Nadev stavite u sredinu i lagano ga oblikujte, a zatim umotajte sve uz pomoć folije, prvo sa jedne, a posle sa druge strane. Veoma je lako i brzo.

8. Sklonite foliju i rolat nasecite na 4 kanelona. Servirajte ih kao hladno predjelo sa peršunom, malo soli i poprskane maslinovim uljem.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija