Domaći mramorni kolač za dušu

28/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Kolač treba da je prirpemljen sa mnogo ljubavi, tada je zaista za dušu "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 744
  • Pregledi tokom meseca661
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ulje - 40 ml
  • brašno - 2 kašike, nepune
  • vanila
  • lešnici - 7 - 8 komada, isečeni na krupno
  • tečna čokolada - 50 g, crna
  • kakao - 1 kašika
  • soda za hleb - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom. Sipa se kiselo mleko, umućeno s prstohvatom sode za hleb, dodaje se ulje. Meša se dobro viljuškom.

Dodaje se vanila, lešnici isečeni na krupno i na kraju iz dva puta sipamo brašno s praškom za pecivo.

Ponovo se meša dobro i od smese se odvoji pola šolje u kojoj se promešaju kakao i tečna čokolada u glatku smesu.

U pravougaoni kalup za tortu sipamo polovinu bele smese, na nju kašikom se stave 4-5 krugova čokoladne. Nožem se pređe odozgo da se dobije mramorna šara.

Sledi opet bela smesa, a na nju - čokoladna i formiramo istu šaru.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 160 stepeni s ventilatorom oko 35-40 minuta, dok čačkalica kad se zabode u testo ne izađe suva.

Izvadi se i ohlađen se naseče.

Sjajan kolač za čašćenje i za praznike!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija