Pečeno punjeno pile

29/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Ne samo punjeno pile, već prava kulinarska fantazija, koja će vas naterati da poverujete u ljubav na prvi zalogaj "
Priprema20 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 125
  • Pregledi tokom meseca68
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile i premažite ga kašikom maslinovog ulja, biberom i alevom paprikom. Dobro ga utrljajte sa svih strana. Napravite nadev. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i na njemu ispržite slaninu iseckanu na sitne kockice do zlatne boje.

Očistite i naseckajte dve vrste crnog luka, beli luk i crvenu papriku. Dodajte ih u tiganj kod slanine i pržite dok povrće ne omekša. Iscedite kuvani pasulj iz konzerve i dodajte ga u tiganj. Posolite i začinite biberom i majčinom dušicom. Pržite oko minut i skinite sa vatre.

Okrenite pije sa vratom na dole, stavite nadev u otvor i dobro ga napunite. Dobro operite limun četkom i toplom vodom. Nožem napravite nekoliko uboda po kori limuna i njime zatvorite otvor na piletu, kako nadev ne bi ispadao.

U pleh sipajte vino i bujon, postavite pile i pokrijte pleh aluminijumskom folijom. Ako vam preostane nadeva, stavite ga u pleh.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pleh. Pile pecite oko sat, nakon čega izvadite pleh, skinite foliju i vratite pile da se zapeče još 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Poslužite pile nasečeno na porcije sa delom nadeva.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti