Pečeno punjeno pile

29/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1505
"Ne samo punjeno pile, već prava kulinarska fantazija, koja će vas naterati da poverujete u ljubav na prvi zalogaj "
Priprema20 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 704
  • Pregledi tokom meseca111
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - oko 1300 g, celo
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • za nadev
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pasulj - 420 g, konzerviran
  • crni luk - 1 glavica
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • slanina - 300 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • limun - 1 komad
  • vino - 150 ml, belo
  • bujon - 150 ml, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile i premažite ga kašikom maslinovog ulja, biberom i alevom paprikom. Dobro ga utrljajte sa svih strana. Napravite nadev. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i na njemu ispržite slaninu iseckanu na sitne kockice do zlatne boje.

Očistite i naseckajte dve vrste crnog luka, beli luk i crvenu papriku. Dodajte ih u tiganj kod slanine i pržite dok povrće ne omekša. Iscedite kuvani pasulj iz konzerve i dodajte ga u tiganj. Posolite i začinite biberom i majčinom dušicom. Pržite oko minut i skinite sa vatre.

Okrenite pije sa vratom na dole, stavite nadev u otvor i dobro ga napunite. Dobro operite limun četkom i toplom vodom. Nožem napravite nekoliko uboda po kori limuna i njime zatvorite otvor na piletu, kako nadev ne bi ispadao.

U pleh sipajte vino i bujon, postavite pile i pokrijte pleh aluminijumskom folijom. Ako vam preostane nadeva, stavite ga u pleh.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pleh. Pile pecite oko sat, nakon čega izvadite pleh, skinite foliju i vratite pile da se zapeče još 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Poslužite pile nasečeno na porcije sa delom nadeva.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija