Džem od jabuka

28/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj91811
"Setite se najlepših trenutaka leta uz ovaj sunčani džem od jabuka!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano933
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 kg
  • šećer - 1.5 kg
  • voda - 4 šolje
  • rozetla - strukovi, po želji
  • cimet - 2 pruta
  • limunska kiselina - 2 kašičice, ravne
* merne jedinice

Način pripreme

Na ringlu staviti posudu sa vodom i šećerom, a kuvati dok se ne dobije polugusti sirup. Ukoliko želite da džem bude slađi, dodati 2 kg šećera.

Jabuke očistiti od semena i narendati ih krupno preko šećernog sirupa, koji je prethodno skinut sa ringle. Dodati prutiće cimeta i vratiti ponovo na ringlu.

Džem od jabuka kuvati dok se ne zgusne, a pri kraju i rozetlu po želji. 2-3 minuta pre nego slatko sklonite sa vatre, dodati i limunsku kiselinu i promešati.

Vruć džem sipati u suve, zatopljene teglice, pa izvadite cimet. Zatvoriti tegle i okrenuti ih poklopcem nadole. Čuvati na hladnom.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti