Klasična svinjska kavarma

28/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Vreme je i za jednu klasiku iz bugarske kuhinje - svinjska kavarma u đuvečari sa lukom, vinom i povrćem po receptu iz južne Bugarske. Polizaćete prste "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 7 - 8 glavica, crni
  • paprike - 7 - 8 komada, pečene
  • paradajz sos
  • ulje - maslac
  • vino - 10 ml
  • voda
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso operemo, isečemo na parčiće. Stavimo ga u šerpu. Prvo ga izdinstamo, nakon toga ga pržimo dok ne bude gotovo.

Za to vreme isečemo luk na polumesece. Izvadimo meso u jednu posudu i pokrijemo ga.

U istu šerpu stavljamo luk i pržimo i njega dok ne bude gotov, dodajemo biber, vraćamo meso.

Stavljamo paradajz sos i isečene paprike. Promešamo dobro i ostavi malo da se krčka na tihoj vatri.

Pre nego što sklonimo jelo, stavljamo malo vina, začinjavamo biberom i solju.

Serviramo ga u đuvečari i posipamo sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija