Punjene lepinje

Potrebitel#165452Potrebitel#165452
Šegrt
3021696
Punjene lepinje
Fotografije: Potrebitel#165452
1 / 4
15/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Dan je lepši kad počne s toplim punjenim lepinjama, tek izvađenim iz rerne!"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml + 1 kašika
  • brašno - 500 g + 4 kašike
  • so - 1 i po kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • mast - 2 kašike
  • maslac - 80 g
  • jaja - 1 komad
  • sir - 150 - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Polovina kocke kvasca se zamesi sa 1 ravnom kašičicom soli, 2 kašike brašna i 100 ml tople vode. Kada se aktivira, dodaje se još 200 ml tople vode i 1 kašika ulja.

Dodaje se u 500 g brašna i zemesi se meko testo. Ostavi se na toplom da naraste sat vremena. Jedna kašika masti se rastopi i pomeša se sa 1 kašikom ulja. Posuda za pečenje se namaže uljem i od testa se formiraju loptice dok se ruke natapaju u rastopljenu masnoću.

Svaka loptica se razvuče prstima, u sredinu se stavi parčence sira i ponovo se formira loptica. Loptice se naređaju i blago se pritiskaju odozgo. Ostave se još 30 minuta da narastu.

Za to vreme se priprema krem, kojim se prelivaju lepinje - 2 pune kašike brašna, 80 g mekanog maslaca, 1 kašika masti (takođe mekana), 1 kašika vode, 1 jaje i pola kašičice soli.

Nakon što narastu za pola sata lepinje se prelivaju kremom i ostave da odstoje još 15 minuta. Peku se u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: