Retro keks torta

27/06/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ovo nije prosto samo još jedan recept za tortu - ovo je prava-pravcata mašina za putovanje kroz vreme "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 118
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom desmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • limun - kora 1/2 limuna
  • za krem
  • čokolada - 400 g tečne
  • šećer u prahu - za posipanje
  • pavlaka - 200 ml slatke
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca i šećer umutiti u penast krem, pa dodati brašno i narendanu koru od limuna. Po želji, dodati i malo konjaka za aromu.

Dodati i belanca, umućena u sneg. Smesu sipati u malu pravougaonu tavu, nauljenu i prekrivenu papirom za pečenje. Peći u slaboj rerni i ostaviti da se nakon pečenja ohladi.

Pažljivo naseći na 3 kore, između njih staviti tečnu čokoladu i malo umućene pavlake. Odozgo tortu posuti šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

sanja sanja
sanja sanja
23.07.2017 17:01
Slika nema veze sa kolacem. od recepta se dobije obicna patispanj kora, a fil dodje kao tecna cokolada za preliv. bzv
0
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija