Posna musaka na turski način

27/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Kad otopli vreme, bacamo se na ukusna i posna jela - kao što je ova posna musaka na turski način "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 626
  • Pregledi tokom meseca88
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.

Začinite nadev začinima i sklonite s ringle. U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte sloj tikvica i odozgo rasporedite nadev. Ponovite proceduru i završite musaku poslednjim slojem samo od tikvica. Prelijte sve paradajz pireom.

Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu. Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom. Po želji može da se prelije i kiselim mlekom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija