Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kavarma»Ukusna kavarma u đuvečari

Ukusna kavarma u đuvečari

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Ukusna kavarma u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
27/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Klasična pileća kavurma sa povrćem, aromatičnim začinima i ljutom paprikom. Predivna dnevna gozba"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, file
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • luk - 500 - 600 g
  • ulje - 1 kašičica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • paradajz sok - 200 g, koncentrat
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • kačkavalj - 60 - 70 g
  • peršun - 3 - 4 struka
  • ljute paprike - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileći file na kockice. Ispržite kocikice u maslacu i posolite ih. Nasecite luk na sitno.

Prodinstajte ga u drugoj posudi s uljem. Dodajte jedno za drugim šargarepu iseckanu na sitno i koncentrat paradajza. Pržite dok ima masnoće.

Pomešajte meso i proprženo povrće. Dodajte začine - biber i alevu papriku. Rasporedite smesu u tri đuvečare. Pospite narendanim kačkavaljem.

Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni oko 10-15 minuta dok se ne dobije zlatasta korica od kačkavalja. Izvadite gotove đuvečare iz rerne.

Pospite iseckanim peršunom. Prilikom serviranja stavite đuvečare na podmetač, a pored svake đuvečare stavite ljutu papriku i struk peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: