Ukusna kavarma u đuvečari

27/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1740
"Klasična pileća kavurma sa povrćem, aromatičnim začinima i ljutom paprikom. Predivna dnevna gozba"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, file
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • luk - 500 - 600 g
  • ulje - 1 kašičica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • paradajz sok - 200 g, koncentrat
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • kačkavalj - 60 - 70 g
  • peršun - 3 - 4 struka
  • ljute paprike - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileći file na kockice. Ispržite kocikice u maslacu i posolite ih. Nasecite luk na sitno.

Prodinstajte ga u drugoj posudi s uljem. Dodajte jedno za drugim šargarepu iseckanu na sitno i koncentrat paradajza. Pržite dok ima masnoće.

Pomešajte meso i proprženo povrće. Dodajte začine - biber i alevu papriku. Rasporedite smesu u tri đuvečare. Pospite narendanim kačkavaljem.

Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni oko 10-15 minuta dok se ne dobije zlatasta korica od kačkavalja. Izvadite gotove đuvečare iz rerne.

Pospite iseckanim peršunom. Prilikom serviranja stavite đuvečare na podmetač, a pored svake đuvečare stavite ljutu papriku i struk peršuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija