Baklava sa orasima

09/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Jedno parče baklave za dušu?"
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 792
  • Pregledi tokom meseca165
  • Pregledi tokom desmice35
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 kg
  • šećer - 6 šolja
  • orasi - 400 g mlevenih
  • maslac - 625 g (5 malih pakovanja)
  • limun - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U tavi namazanoj maslacem pažljivo poređati kore, jednu preko druge, bez stavljanja masnoće između njih. Orahe ravnomerno rasporediti na dva mesta, u srednjem delu (ne odozgo).

Naseći na romboide. Maslac rastopiti (ne dozvoliti mu da provri) i vrelog ga preliti ravnomerno preko baklave. Peći u umerenoj rerni, do zlatne boje. Ostaviti da se u potpunosti ohladi.

Pripremiti sirup od 6 šolja šećera i 4 čaša vode, ostaviti da vri 5 minuta, uz neprestano mešanje. Na kraju u sirup dodati jedan limun i malo narendane limunove kore.

Baklavu preliti i ostaviti da prenoći, da dobro upije.
Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija