Ukusne pohovane lignje

27/06/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Hrskave lignje koje svako može da pripremi, čak je i u obavezi da to uradi "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene lignje staviti u kipuću vodu. Nakon 5 minuta ih izvaditi, i skinuti im kožu.

Kuhunjskim makazama ih naseći na krugove, debljine oko 1 cm. Kuvati ih u posoljenoj vodi oko 30 minuta, dok im meso ne omekša u potpunosti. Ostaviti ih u cediljci, da se voda dobro iscedi.

Svaku lignju prvo potopiti u brašno, sjedinjeno sa biberom i majčinom dušicom, nakon toga u umućena i posoljena jaja, pa u prezle, pa na kraju ponovo u jaja. Peći u zagrejanom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija