Klasični vinski kebap

12/06/2017
"Od klasičnog vinskog kebapa obavezno je da se pojedu bar po dve porcije - jer je fenomenalan "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 80 g
  • ulje - 30 ml
  • maslac - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • crno vino - 50 ml
  • aleva paprika - pola kašike
  • biber - 1 prstohvat mevenog
  • biber - 3 - 4 zrna
  • lovorov list
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se usitni na parčiće po oko 30 g svako. Pospe se solju i mlevenim biberom. Dodaje se iseckan luk. Masnoća se zagreje i u nju se stavi meso.

Kuva se dok se na smanji voda. Dodaje se aleva paprika, razređen paradajz pire i polovina vina.

Dinsta se na tihoj vatri dok ima masnoće. Preliva se s malo vrelog bujona ili vode. Čim meso omekša stavlja se ostatak vina, lovorov list, zrna bibera i zaprženi maslac u brašnu.

Šerpa se stavi u rernu zagrejanu na 180 stepeni i kuva se dok meso ne bude gotovo.

Servira se s pirinčem prodinstanim na maslacu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija