Krhka pikantna svinjska rebra

10/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Krhka, pikantna, svinjska rebra traže idealni garnirung koji će da ih dopunjuje i istankne njihov ukus. Molim, samo ozbiljni kandidati "
Priprema15 min.
Kuvanje160 min.
Ukupno175 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1, 5 - 2 kg s rebrima
  • biljni maslac - 2 kašike
  • dižonski senf - 2 kašike
  • sos vorčester - 2 kašike
  • vinsko sirće - 3 kašike
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice, ljuta
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - nekoliko struka ili korijander
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se smesa od maslaca, senfa, sosa Vorčester, sirćeta, aleve paprike, bibera i kumina. Beli luk se zgnječi, iseče na sitno i dodaje u smesu. Soli se.

Dobro oprano meso se namaže tako dobijenom smesom sa svih strana i ostavi da odstoji na hladnom bar 2-3 sata.

Stavi se u odgovarajuću posudu, nalije se oko 100 ml vode i peče se dva sata na temperaturi od 140 stepeni pod folijom.

Sklanja se folija i zapeče se još 15-20 minuta na 200 stepeni. Nakon vađenje iz rerne se iseče na rebarca i peče na dobro zagrejanom grilu (bolje roštilju) po 1 minut sa svake strane dok se maže masnoćom iz rerne.

Servira se s iskidanim peršunom ili koriijanderom, prepečenim hlebom i suvim crnim vinom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija