Pileća čorba sa fidom i zaprškom

09/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Pileća supa je najbolje sredstvo kod lečenja prehlade, gladi i lošeg raspoloženja "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano809
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso skuvati.

Šargarepu i luk narendati i upržiti na ulju, sa malo vode i peršuna, dok omekšaju. Nakon toga dodati vodu, u zavisnosti od šerpe, pa zatim i krompir, nasečen na male kockice, i skuvano pileće meso. Ostaviti da vri 15-20 minuta.

Nakon toga dodati fidu i začine. Ostaviti da se kuva, dok se fida ne skuva u potpunosti (10-15 minuta).

Zaprška: Žumance umutiti sa mlekom i sirćem. Supu skinuti sa ringle. U zapršku dodati 4-5 kutlača supe, pa dobro promešati. Ovu smesu polako dodati u supu, uz neprestano mešanje. Gotovu supu vratiti na ringlu i ostaviti da vri još 2-3 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija