Pohovan svinjski jezik

09/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"I dok vi rešavate koju ćete garnituru da pripremite, mi ćemo da bocnemo malo od ovog pikantnog svinjskog jezika "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jezik oprati i očistiti, pa ga staviti da se kuva u posoljenoj vodi sa začinima - karanfilićem, zrnima bibera, pimentom i dr. Po želji, možete dodati i kockicu bujona.

Nakon što se skuvan jezik ohladi, oljuštiti ga i naseći na kriške. Pomoću četke ga premazati senfom. Svako parče uvaljati u brašno sa biberom i drugim suvim začinima, po izboru.

Nakon toga ih potapati u umućena jaja sa soja sosom, uvaljati u prezle i staviti da se prže u zagrejanoj masnoći, dok ne dobiju zlatnu boju.

Pohovan svinjski jezik servirati uz garnirung od krompir salate, pečenih ili prženih krompirića, ili uz garnirung po izboru.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija