Vinski kebap s pirinčem

11/06/2017
"Vinski kebap s belim pirinčem - ukusna klasika iz kuhinje "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • luk - 2 - 3 srednje velike glavice
  • svinjsko meso - 600 - 700 g
  • začin - 2 komada, za vinski kebap
  • pirinač - 1 šolja
  • crno vino - 1 šolja
  • ulje
  • so
  • biber
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na polumesece, svinjetina - na zalogaje.

Luk s prodinsta u malo vode i ulja, kad omekša dodaje se i svinjetina.

Dolije se malo vode, da se meso ne zalepi. Ostavlja se da omekša.

Začin se rastovri prema uputstvu s vodom i dodaje se vino. Naliva se u meso i ostavi se da se krčka dok se meša.

Dodaju se začini. Za to vreme pirinač se skuva. Kad je sve gotovo servira se i ukrasi odozgo svežim peršunom.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija