Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Dinstani teleći jezik

Dinstani teleći jezik

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451123958140
Dinstani teleći jezik
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Jela sa telećim jezikom su među našim omiljenim jelima, a ona sa ukusnim sosom, koji možemo da pokupimo hlebom, su naša najveća ljubav"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 kg
  • crni luk - 3 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 2 kašike, iseckan
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 2 komada
  • so - po ukusu
  • crno vino - 100 ml
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 prstohvat
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jezik u slanoj vodi, oljuštite ga i nasecite na komade.

U šerpi ugrejte ulje i u njemu prodinstajte naseckani luk, šargarepu, beli luk i celer, dodajte paradajz pire, biber, so, šećer i brašno.

U dinstano povrće dodajte nasečeni jezik, 250 ml od bujona u kome se jezik kuvao, vino i lovorov list.

Sve dinstajte poklopljeno oko 20 minuta.

Skinite poklopac i kuvajte još 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: