Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Profiterole sa kremom

Profiterole sa kremom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21254671
Profiterole sa kremom1 / 2
12/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Nežan dezert za dame, da njima iznenade prijateljice koje su došle na kafu"

Potrebni sastojci

  • voda - 500 ml
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 500 g
  • jaja - 8 komada
  • vanila - 1 kesica
  • krem - skrob ili drugo, po želji
  • čokolada - čokoladni sirup za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite posudu sa vodom i uljem na ringlu da provri. Sklonite sa šporeta i dodajte brašno. Mešajte intenzivno dok se ne dobije glatka smesa.

Čim se dobro ohladi počnite da dodajete jedno po jedno jaja, a na kraju i vanilu. Dobijenu smesu sipajte u špric i našpricajte profiterole u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje.

Možete i da nagrebete kašikom testo i da stavljate na papir. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Čim se ispeku i ohlade, pune se kremom po želji uz pomoć šprica sa tankim nastavkom. Gotove profiterole prelijte čokoladnim prelivom ili pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: