Domaća marmelada od plavih šljiva

12/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4201
"Nema detinjstva bez tegle domaće marmelade od plavih šljiva i kriške hleba!"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano401
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • plave šljive - 3 kg
  • šećer - 1, 5 kg
  • voda - 500 ml
  • limontus - 1 kašičica
  • orasi - 1 šolja, iseckani
  • rozetla - 7 listova
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo od koštica plave šljive.

Pažljivo ih pasiramo.

Sipamo pire u veliku šerpu, dodajemo šećer i vodu i stavljamo da vri na umerenoj vatri. S vremena na vreme mešamo drvenom varjačom.

Kad se zgusne dodajemo limontus, orahe i rozetlu.

Sipamo u suve tegle i zatvaramo.

Sterilišemo tegle 15 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti